10 Fördelar med Rosemary – För Serving och egenskaperna

rosmarin

Rosmarin är en av de mest populära örter i världen. Det används som en medicin och krydda sedan urminnes tider. Inga uppgifter om tusentals år sedan med rosmarin används som en medicinalväxt för att lindra muskelsmärtor, förbättra minnet, hårväxt, immunsystemet och cirkulations. Denna ört, hemma i Medelhavet, används som en krydda i världen, har en citrus och träig smak, särskilt för smaksättning vitt kött som fläsk och kyckling. Låt oss undersöka den här artikeln att tjäna rosmarin och deras egenskaper.

rosmarin Egenskaper

Det är en bra källa av järn, kalcium, magnesium, fosfor, kalium och vitamin B6.

Den antika användning av ört och närings ört värden är tillräckligt för att få uppmärksamhet av alla som bryr sig om hälsa, men för att servera rosmarin egentligen? Hur man väljer ört? Finns det biverkningar? Läs vidare för att förstå.

Hur man hitta och välja

Anläggningen växer under hela året, så det är alltid tillgänglig på marknaderna. Den färska versionen av rosmarin är som innehåller mer näringsämnen och mer smak. Välj gräs och med ljusgröna blad och inga mörka fläckar.

Det är också ett enkelt växt att plantera hemma i små krukor. Anläggningen kan hållas inne eller utanför hemmet, behöver bara ett ljust rum, lite vind och vatten några gånger i veckan.

färsk rosmarin kan sparas i en burk eller påse i flera veckor och torka den kan hållas i flera månader om det förvaras på en torr och mörk plats.

Fördelarna med rosmarin - vad det är och egenskaper

Fördelarna med rosmarin är många. Många av de egenskaper som forntida folk trodde att rosmarin hade han faktiskt ägde. Det är rikt på fibrer, vitamin B, C, kalcium, järn, magnesium, kalium och fosfor och har praktiskt taget inga kontraindikationer. Vi förstår nu vad det är för rosmarin och vilka är de utomordentliga egenskaper.

1- antiinflammatoriska, antioxiderande egenskaper

Rosmarin som antioxidanter är rik på rosmarinsyra, koffeinsyra, kamosinsyra, betulic och karnosol. Dessa ämnen har antiinflammatoriska egenskaper och är grundläggande för att neutralisera fria radikaler, vilket förhindrar skador på kroppen, för tidigt åldrande och hudcancer celltillväxt.

På grund av dessa antioxidanter, är rosmarin särskilt känd för sina egenskaper mot åldrande, förbättra utseendet och hälsa huden, i synnerhet när de används i olja. De antiinflammatoriska egenskaper fungerar också i muskler, leder och blodkärl. Att hjälpa människor som lider av artrit, gikt och högt tryck.

2- Detox

Att vara en naturlig diuretikum, hjälper det avgifta kroppen, sätta ut patogener, salter, toxiner, och även överflödigt fett. En kropp utan gifter leder till lägre risk för cirros, leverproblem och en vackrare hud.

3- minne och koncentration

Studier visar att rosmarin fungerar som en stimulans för alla kognitiv funktion, förbättra minnet, koncentration och logiskt tänkande. Även om det fortfarande behöver mer forskning för att förklara hur rosmarin agerar, är ett gott tecken att örten används med dessa mål i tusentals år.

4- neurologiska system

Forskning visar att rosmarin förbättrar neurologiska systemet som helhet och förhindra hjärnans åldrande. Det har karnosinsyra, som hjälper kroppen och förebygga och vända hjärnskador.

5- Matsmältningssystemet

Bland fördelarna med rosmarin är ett friskt matsmältningssystem. Studier visar att rosmarin förbättrar matsmältningssystemet som helhet, undvika halsbränna, gas, förstoppning, diarré och aptitlöshet. Även hjälper till att reglera hela mag-tarmkanalen och tarmrörelser.

6 Att förebygga cancer

Forskning som publiceras i den Oncolocy Reports (Oncology Reports) menar att rosmarin hjälper till att förhindra utvecklingen av bröstcancer och leukemi. Andra studier visar att rosmarin har egenskaper som hindrar utvecklingen av tumörer, vilket minskar risken för att utveckla cancer.

Antibakteriell naturliga 7-

Undersökningar visar också att rosmarin har antibakteriella egenskaper, i synnerhet är användbara mot bakteriella infektioner i magen, vilket kan leda till magsår och andra allvarliga sjukdomar. Lägg rosmarin i den dagliga kosten kan förebygga sjukdom orsakad av bakterier.

8 Mot dålig andedräkt

Som har antibakteriella egenskaper och en stark smak och träig citrus doft, det fungerar bra mot dålig andedräkt och munhygien som helhet. Gör varmvatten gurgla med några rosmarinblad dödar bakterier i munnen och låt frisk andedräkt.

9 stimulerar cirkulationen

Studier visar att rosmarin stimulerar produktionen av röda blodkroppar och förbättrar blodflödet i kroppen, hjälper till att syresätta alla vitala organ och alla kroppsdelar.

10. Smärtlindring

Rosemary har smärtstillande ämnen och används för att lindra länge sedan. För extern smärta, kan du ansöka olja eller pasta. För smärtor i huvudet, bara ta det med mat eller tas i te form.

Biverkningar?

Rosemary är mycket hälsosamt, bara i mycket stora doser kan orsaka vissa problem såsom kräkningar, spasmer, koma och vätska i lungorna. Rosmarin kan orsaka problem hos gravida eller ammande kvinnor, stimulerar menstruation och missfall.

Örten har ett ämne som liknar aspirin kallas salicylat, vilket kan orsaka allergi hos dem som är allergiska mot läkemedlet. Dessutom, för att öka risken för blåmärken det bör undvikas för dem som redan har pre-disposition, liksom lider anfall.

Det kan också påverka hur vissa läkemedel. Är en naturlig diuretikum, kan det påverka användningen av diuretika och droger litium (används vid behandling av manisk-depressiva episoder). Örten kan också påverka ACE-hämmare och antikoagulantia.

Ytterligare referenser:

  • Nahid Azad, civilingenjör, Rasoolijazi Homa, Ph.D., och Sara Soleimani, civilingenjör "nervskyddande effekten av karnosinsyra i en experimentell modell av Alzheimers sjukdom hos råttor". Tidskriften Cell. 2011 Spring; 13 (1): 39-44. Nås 16 oktober 2013.
  • S Cheung, Tai J. "Anti-proliferativa och antioxidantegenskaper av rosmarin Rosmarinus officinalis." Oncology Reports. 2007 Jun; 17 (6): 1525-1531. Nås 16 oktober 2013.
  • CH Peng, Su JD, Chyau CC TY Sung, Ho SS, CC Peng, Peng RY. "Superkritisk vätska extrakt av rosmarinblad uppvisar potent anti-inflammation och antitumöreffekter." Biosci Biotechnol Biochem. 2007 september; 71 (9): 2223-32. Epub 2007 september 7. Nås 16 oktober 2013.
  • Kryddor, rosmarin, torkade - Värde per 100g.USDA
  • Steven D. Ehrlich, N.M.D. "Möjliga interaktioner med: Rosemary" .University of Maryland Medical Center (UMMC). Nås 16 oktober 2013.

Du vet alla dessa fördelar av rosmarin för din hälsa? Konsumerar denna krydda ofta i dina måltider? Kommentera nedan!