14 Fördelar med Mint – för servering och egenskaper

mint

Färgen en hel del uppmärksamhet, och dess unika smak bidrar belysa olika recept. Myntverket kombineras med grönsaker och även fruktjuice, samt ha bra näringsvärde representativitet. Fördelarna med mint kan avnjutas av alla åldrar och deras egenskaper kan vara mycket bekvämt för välbefinnande, bara vet vad det är för. Också känd som mynta, är det väl känt i beredningen av godis, men deras bidrag till hälsa är inte så välkänd, så det är värt att vara medveten om alla hans bidrag till kroppen.

10 Fördelar med Mint - för servering

Vi kommer nu att se vad använder mynta, förstå dess fördelar för hälsa och fitness.

1- Förbättrad matsmältning

Fördelarna med mynta kan bidra till en bättre matsmältning process, som minskar magen discomforts, förhindrar inflammation, förebygga obehag. Denna positiva effekt erhålles på grund av de antioxidanter och fytonäringsämnen som finns i bladen. Den unika smaken av mynta aktiverar verkan av spottkörtlarna och möjliggör relaxation av magmusklerna, som verkar positivt på de matsmältningsenzymer, som gynnar processen för matsmältning. Noterade att behandla magbesvär hjälper mint dem som lider av tarmproblem, uppblåsthet och syra. Så att effekterna märks, rekommenderas intag av en kopp efter måltid.

2- Reduktion av huvudvärk och illamående

Om du lider av dessa besvär, så kommer du vara glad att veta att myntablad kan vara lämpligt att minska dessa villkor. Illamående under resa och graviditet kan minskas med lite hjälp från mynta, vilket minskar påverkan på magen. Denna fördel demonstreras inte bara förbrukningen av broschyrer, men även tabletter och andra mintsmaksatta produkter smakade vid sådana tillfällen. Identifieras som funktionella för minskning av huvudvärk, kan myntablad också gnuggas på pannan, som representant för minskning av inflammation, migrän, med lugnande effekt.

3- andningsstöd

Mint är indicerat som botemedel för behandling av näsa och svalg trängsel, vilket ger lättnad till lungorna och luftrören. Saften eller mintte kan vara lämpligt att minska effekterna som orsakas av förkylningar och influensa. Personer som lider med astma kan räkna med mynta för behandling av trafikstockningar. Rinit och astma är de vanligaste sjukdomar som drabbar många människor, särskilt i de kallare årstiderna. För dem som arbetar med rinit och specifika allergier, kan mynta agera på beteendet hos histaminer, vilket minskar irritation och andra symptom. Medan andas doften, kan anläggningen fungera som ett slemlösande, en av de mest effektiva sätten att få stora fördelar, det kan handla inte bara på luftvägarna, men minskar också smärta och förlänger lugnande effekt på huvudet och kroppen.

4- minskar smärta hos gravida kvinnor bröstvårtor

Det finns flera anläggningar som är kontraindicerat för gravida kvinnor, men i fallet med mynta och deras konsumtion kan vara mycket fördelaktigt för hälsan hos dessa kvinnor. Myntverket är funktionell för att minska obehag och smärta i bröstvårtorna, en vanlig konsekvens av laktationsperioden.

5- hjälp mot trötthet

Den överdriven motion, överträning och aktivitet överbelastning i rutin kan leda till trötthet, humörsvängningar, och därmed även depression, och dessa faktorer kan förebyggas med hjälp av mynta. Lukten av bladen redan vaken hjärnans funktion, och intag kan stödja förnyelse energi, minska trötthet, ångest och missmod. Det finns människor som sover med myntablad under kudden, men det finns tillverkare som tillhandahåller mentol eller pepparmintolja, som kan appliceras på kroppen eller på kudden, låter det verka under timmars vila.

6 verkar mot akne

Problemen med akne och blemmor är vanligt bland tonåringar, men istället för att använda salvor och estetiska ingrepp, är mint effektiva program antiseptisk effekt, antiinflammatoriska och klådstillande. Saften av bladen kan vara en viktig allierad för hudrengöring, och bidrar också till att minska pormaskar och finnar, förbättra utseendet på hud och vävnad hälsa. Användningen av mynta är fortfarande vanligt som en repellent för mygga och insektsbett. De redan nämnda mintolja kan även appliceras på huden, på förebyggande mot insektsbett. Den ansvarige för effekter på huden är salicylsyra, som fungerar som peeling, fuktgivande, hjälper porerna att förbli öppen och minska oiliness.

Förebyggande av Alzheimers 7-

Viss forskning har visat att fördelarna med mynta kan bidra till en bättre kognitiv funktion, som gynnar kapaciteten för koncentration och mental agility. Med ett öga på kvaliteten på mentala övningar, kan bladen också stimulera och förbättra förmågan att memorera, vid förtäring regelbundet. Alzheimers orsaka effekter som kan försämra prestanda och äventyra lagringskapacitet, så att mynta kan vara en stor allierad för att förhindra detta tillstånd.

8. Hjälp att gå ner i vikt

Bra sätt vård är inte begränsat till fåfänga, men också till hälsa, så följer en balanserad kost och funktionella livsmedel kan minska risken för sjukdomskänsla. Mint kan vara viktigt för att stimulera matsmältningsenzymer, vilket IRAM agera för bättre absorption av vitaminer och mineraler, vilket garanterar kost och matsmältningen, vilket leder till eliminering av toxiner och oönskade ämnen till kroppen, vilket ger energi för verksamheten och undvika discomforts. Vi vet att maten bör metaboliseras ordentligt, och mint kan vara en del av kosten menyn utan att ge kalorier förluster och inducerar användningen av kroppsfett som energikälla, minskande åtgärder.

9 Friska Mouth

Ofta bristande uppmärksamhet och omsorg i munnen kan leda till allvarliga konsekvenser. Med ett öga på munhälsan kan mint säkerställa antiinflammatoriska och antibakteriella, som är viktiga för att förebygga infektioner och tillstånd såsom dålig andedräkt, håligheter och mer allvarliga faktorer. Mint komponerar flera produkter för munhygien, men om du väljer naturliga medel sätter bladen i din sallader erbjuder redan stora bidrag.

10- Reduction kramper

Många mammor ger mintte att minska smärta som orsakas av kramper, men denna fördel kan även avnjutas av stora människor. Kvinnor som lider av mensvärk kan ha en kopp mintte, eftersom anläggningen kan lindra och även minska illamående som orsakas under dessa dagar. Effekten gör magmusklerna att slappna av och spänningen på livmodern minskar.

11. stärker immunsystemet

Liksom många naturliga livsmedel, kan mynta stärka kroppen och stöd i immunitet. Den innehåller vitaminer och mineraler som kan hjälpa kroppen att skydda mot eventuella inflammationer, infektioner och andra yttre störningar. Vi kan känna igen det som en källa av vitamin B-komplex, C, D, och E, och mineraler såsom fosfor och kalcium, som är lämpliga för komplett näring.

12. hjälpa till att förebygga cancer

Olika livsmedel ses som funktionella för förebyggande av cancer, så det är viktigt att vi inser bidrag mynta, förutsatt att det kombineras med en balanserad kost rik på flera bidrags mat. Bladen kan erbjuda perillyl alkohol, vilket är en fytokemiska representativ effekt för att förebygga bröstcancer, prostatacancer, lever, kolon, lunga, och även hud.

13- Kolesterol

Små kvistar kan inducera en bättre fungerande flödet av galla, en process som kan underlätta nedbrytning av fettmolekyler, en viktig faktor för kontroll av bra och dåliga kolesterolnivåer, och även pressa levern. Denna fördel är mycket bekvämt för dem som vill minska andelen fett eller behålla rätt form.

14- hårvatten

Användningen av olika vitaminer och kosmetika kan förenas med mintolja ansökan stärka håret. Beredning av naturliga te, med tillämpning av sprutade, kan även erbjuda positiva effekter för håret stanna hydrerade och glänsande. Det är anmärkningsvärt att effekterna kan förstärkas om den mintolja kombineras med andra funktionella oljor såsom kokosnötolja, vitamin E, och många andra.

Video visar fördelarna med mint:

Andra referenser:

  1. Edris, AMR E. och Eman S. Farrag. "Antifungal aktivitet av pepparmint och söt basilika eteriska oljor och deras arombeståndsdelar stora på vissa växtpatogena svampar från ångfasen." Food / Nahrung 47,2 (2003): 117-121.
  2. Världens hälsosamma livsmedel.
  3. Ford, C. Alexander, et al. "Effekt av fiber, antispasmodika, pepparmintolja och vid behandling av colon irritabile.: Systematisk genomgång och meta-analys" BMJ 337 (2008).
  4. Osakabe, Naomi, et al. "Anti-inflammatoriska och anti-allergisk effekt av rosmarinsyra (RA); inhibition av säsongsbunden allergisk rinokonjunktivit (SAR) och dess mekanism "Biofactors 21,1-4 (2004) :. 127-131.
  5. Merat, Shahin et al. "Effekten av enteriskt överdragna, fördröjd frisättning pepparmintolja på colon irritabile." Digestive Diseases and Sciences 55,5 (2010): 1385-1390.
  6. Ware, Megan. "Vilka är de hälsomässiga fördelar av mint?" Medical News Today. MediLexicon, Intl., 30 augusti 2014.
  7. Allen, P. A. och P. A. Smith. "En översyn av de bevis som tuggummi påverkar stress, kognition och vakenhet." Journal of Neuroscience och Behavioral Research 9.1 (2011): 7-23.

Du visste redan eller inbillade alla dessa fördelar mint för hälsan? Det har för vana att använda den i köket, och hur? Kommentera nedan!