11 Fördelar med hästsvans te – för servering och tips

åkerfräken te

Den åkerfräken är en medicinalväxt infödd våtmarkerna nästan hela Brasilien. Hon är också känd under namnen på Giant åkerfräken, gräs halm, gräs köttiga och svans häst.

Men det är viktigt när man använder drycken att ta mycket vatten för att undvika uttorkning, eftersom det kommer att stimulera kroppen att eliminera vatten.

2. metabolism Acceleration

Drycken kan användas som ett komplement till diet för att gå ner i vikt tack vare sin ämnesomsättning acceleration effekt. När ämnesomsättning fungerar snabbare, blir processen att bränna kalorier och fett mer effektivt.

Detta är viktigt för att gå ner i vikt på grund av det faktum att gå ner i vikt måste du bränna en större mängd kalorier än den mängd som konsumeras.

Du kan dock inte förlita sig enbart på åkerfräken te konsumtion för att eliminera de överskjutande pounds. Det kan ta en forcinha dock att uppnå detta mål är fortfarande nödvändigt att följa en balanserad, näringsrik kost, kontrollerad och frisk, samt fysiska aktiviteter regelbundet.

3. Hud

Den åkerfräken har sammandragande egenskap, dvs hjälper till att minska fet hud och bekämpa och förhindra uppkomsten av finnar. Anläggningen samarbetar också med hudens elasticitet och bekämpa slapp.

Den krossade ört kan appliceras på huden för att behandla sår, hudsjukdomar, brännskador och kylskador.

4. naglar och hår

Läkemedlet anläggningen fortfarande förknippas med fördelarna av att stärka och tillväxt av naglar och hår. Blanda de torkade ört två teskedar med ett glas vatten och doppa naglarna i blandningen är ett sätt att behandla ömtåliga och spröda naglar.

Studier har visat att kiseldioxid närvarande i åkerfräken kan hjälpa hälsa av hår och gynna fall av håravfall och kluvna toppar. Man tror att om man tar teplantan och använda schampo som gjorts på basis av åkerfräken extrakt hjälper föryngra, näring, stärka och ljusstyrka till hår som lider av mjäll.

5. Antioxidant action

En studie som publicerades i Journal of Medicinal Food (Journal of Food Medicine, fri översättning) i 2010 rankad makrill som en naturlig källa till antioxidanter. Antioxidanten är viktig för den mänskliga organismen eftersom bekämpa verkan av fria radikaler, substanser som orsakar maligna sjukdomar som cancer och främjar åldrande.

6. antiinflammatorisk egenskap

En annan undersökning, den här gången publicerades i en 2004 års upplaga av publikationen Pharmacal Research (sök Pharmacy område, fri översättning) uppvisade antiinflammatoriska egenskaper medicinalväxt i möss, som bidrog till att minska svullnad i husdjur med 30%.

Den antiinflammatoriska verkan av åkerfräken är förknippad med smärtlindring och bidra till att minska eller förhindra blödning orsakad av hemorrojder.

7. Antimikrobiell aktivitet

En undersökning från 2006 visade att makrill har en eterisk olja som innehåller 25 komponenter som ger antimikrobiell aktivitet mot vissa typer av bakterier och svampar.

Dess antimikrobiella verkan, tillsammans med sin anti-inflammatorisk effekt, som vi talar i diskussionen ovan, kan också stöd i förhållande till irritation och avlägsnande av pus som orsakas av bölder, de carbuncles (bakteriell hudinfektion som oftast drabbar halsen och tillbaka) och sår. För detta måste du använda åkerfräken i kompresser och salvor.

8. minne och kognition

Brasilianska forskare gjorde ett experiment med möss fann att åkerfräken te kan bidra till att förbättra minnet och kognition både på kort och lång sikt. Man tror att effekten är möjligt på grund av den antioxidant verkan medicinalväxt.

9. Osteoporos

En blandning av kalcium kan hjälpa till med åkerfräken på bentätheten. Blandningen har använts i Italien för att förhindra frakturer förbättra förstärkningen av ben.

Man tror att effekten är förknippad med hög kiselhalt som finns i anläggningen. Förbrukningen av föreningen genom mat har kopplats till ökad effekt av bentätheten hos män och kvinnor i pre-menopausala stadiet.

10. Bronkit, hosta, förkylning och influensa

Tar åkerfräken te kan hjälpa till att behandla tillstånd såsom bronkit, torr hosta, nasal obstruktion och förändringar i kroppstemperatur förknippade med förkylningar och influensa.

Man tror att inandning av ånga dryck kan minska nästäppa och insugsåkerfräken te två till tre gånger per dag bidrar till behandling av hosta och andra luftvägsproblem.

11. tonsillit, gingivit och munsår

Ett munvatten görs med hästsvans te kan hjälpa behandla inflammerade tonsiller, blödande tandkött och munsår. Indikationen är att gurgla med munvatten i en till tre minuter.

åkerfräken te recept

ingredienser: 

  • 2 matskedar fräken;
  • 500 ml vatten.

preparatet:

  1. Placera makrill i en behållare;
  2. Kokande vatten;
  3. Efter överföring till det kokande vattenbehållaren horsetail;
  4. Lämna täppt i fem minuter. Sila och servera.

Det rekommenderas att konsumera te hela dagen. Den rekommenderade dagliga dosen av te är två till tre koppar.

  • Se även: Hur åkerfräken te.

Vård av åkerfräken te

Drycken bör inte konsumeras av gravida kvinnor eller håller på att amning sina spädbarn, barn och personer som lider av lågt blodtryck, vitamin B1-brist och har risken för kaliumbrist.

Personer med diabetes bör vara försiktig när man tar åkerfräken te och övervaka deras nivåer av blodsocker eftersom deras konsumtion kan uppmuntra utvecklingen av hypoglykemi (glukos låga i blodet).

Innan du använder drycken för att underlätta behandlingen av sjukdomen eller viktminskning, är det viktigt att konsultera läkare du litar på att se till att drycken är rätt för dig.

Dessutom är det viktigt att inte förlita sig enbart på åkerfräken te för att behandla hygienkrav och följ alla läkarens anvisningar om problemet i fråga. Om du tar någon medicin, ber också din läkare om huruvida interaktionen åkerfräken med läkemedlet.

Användningen av åkerfräken bör vara kortsiktiga och pågå i upp till två månader. Genom att använda ett tillägg till känna anläggningen, är det rekommenderat att ta en paus en vecka efter en månads användning, innan han återvände till konsumtion.

Visste du att alla dessa fördelar med hästsvans te bokat? Den har för vana att ta detta te? Kommentera nedan!