7 Fördelar med Brasilien Nut – För Serving och egenskaperna

7 Fördelar med Brasilien Nut - För Serving och egenskaperna

Paranötter även känd i andra länder som paranötter är frön av kastanj Pará (upphöjd Bertholettia, LECYTHIDACEAE), en typisk träd i Amazonas regnskog, som kan nå upp till 60 meter stå ut med. Förutom välsmakande, Brasilien mutter ett livsmedel som ger många hälsofördelar. Följande text visar fördelarna med paranötter för vår hälsa, vad är, och näringsmässiga egenskaper.

Frön kan även extraheras en olja, som används vid framställning av målarfärger och kosmetika.

Paranöt Egenskaper

100 g av paranötter ge 656 kalorier. Fröna har en hög halt av fett (66 g), men det mesta av detta lipidinnehållet är fördelaktig för organismen (38% enkelomättat fett, 32% poly-omättade och 23% mättade typ). Beträffande de mängder kolhydrater och protein, som finns i 100 g 14g och 12, respektive.

Den Brasilien mutter är den huvudsakliga dietary källa till selen, 100 g av samma har 1917 pg av detta mineral, som är 3485% av våra dagliga behov.

Fröna innehåller också betydande mängder av magnesium (106%), fosfor (104%), mangan (58%), B-vitaminer (särskilt tiamin, 54%), zink (43%), vitamin E (38%) och fibrer (30%). Dessa procentsatser baseras också på 100 g nötter och en korrelation med de dagliga rekommendationer för en vuxen individ. De innehåller också kalcium, kalium och järn. Med tanke på de egenskaper som anges se vad fördelarna av brunt-and-stop hälsa.

Cashewnötter Fördelar

Vi kommer att se sedan hur Paranöt egenskaper påverkar hälsa och fitness:

1) paranötter hjälper till att skydda hjärtat

Trots att de är mycket oljig, och ger en betydande del av mättad typ fett (22% av kompositionen av fetter), paranötter har fettsyror (olje och palmitolsyra) att bidra till att öka HDL-kolesterolnivåer och minskning LDL-kolesterol. Typen HLD-kolesterol hjälper till att förhindra hjärtsjukdomar, eftersom överskottet LDL är nära förknippad med uppkomsten av åderförkalkning, inflammatoriska processer i artärerna som kan orsaka hjärtinfarkt. En studie av unga obese fann att den dagliga intag från 15 till 25 g paranötter minskar nivåerna av total och LDL-kolesterol.

Brasilien Muttern har också ett avsevärt innehåll av arginin (100 g frön har 2148 g), som vår kropp använder för kväveoxidsyntes gas, en potent vasodilator, hjälpa vid behandling av hypertoni.

2) paranötter hjälper till att bekämpa cancer

Fördelarna med paranötter med cancer beror framför allt effekterna av selen i vår kropp.

Det är ett enzym i antioxidantförsvarssystem i vår kropp kallas glutationperoxidas, selen du behöver för att utföra sina arbetsuppgifter. När du är i överskott, kan oxidationsmedel framkalla mutationer som främjar uppkomsten av cancerceller.

Utöver detta förebyggande åtgärder verkar selen också vara effektiva vid behandling av vissa tumörer. En studie publicerad i cellbiologi och Toxicoly visade att mineral stimulerade processen för apoptos, eller programmerad celldöd i cervikala cancerceller. En annan studie publicerad i Cancer Research har också visat att selen har bidragit till att minska spridningen av prostatacancerceller.

3) paranötter hjälper dig gå ner i vikt

Införlivandet av paranötter i kosten hjälper till viktminskning processen. Det kan tyckas motsägelsefullt, men det är inte bara deras fiberinnehåll och proteiner som främjar en känsla av mättnad: den mycket omättade fetter frö ger också denna effekt, vilket gör att du förbrukar en mindre mängd mat.

Selen kastanjer skyddar också sköldkörteln och förhindra hypotyreos, en hormonell obalans som leder till viktökning. Den deiodinase enzym, som verkar på omvandlingen av tyroxin (T4) i trijodtyronin (T3), det vill säga, en del av det aktiva hormonet syntes, är beroende av selen. T3 påskyndar ämnesomsättningen som helhet, även undvika övervikt.

Se även: Paranötter gödning eller ner i vikt?

4) Den Paranöt främja muskeltillväxt

För tillväxt och reparation av muskelvävnad är avgörande för att äta livsmedel som är källor till protein. Med beaktande av den dagliga rekommenderade mängden protein för en vuxen man (56 g), frön redan bidra till att möta en stor del av detta mål (en kopp paranötter ger ca 19 g protein).

Fetter och selen i nötter är också viktigt för syntes av testosteron, ett hormon som främjar ökad muskelmassa.

5) paranötter är bra för benen

Fördelarna med paranötter reflekterar också på benhälsa. Mineralerna magnesium och fosfor som finns i stora mängder i dessa frön är viktiga för ben byggprocessen. Magnesium, till exempel, är väsentlig för kalciumfixering i ben och tänder.

6) Den Brasilien mutter hjälper till att bevara hjärnan

En undersökning av fakulteten för Pharmaceutical Sciences av USP visade att dagligt intag av paranötter skyddar hjärnan från oxidativa skador relaterat till ålder.

I studien, äldre män och kvinnor, 20 totalt, som hade mild kognitiv svikt och selenbrist (CCL), delades in i två grupper: de som åt en brun dagligen och de som inte gör konsumtionen av det.

Alla deltagare genomgick en neuropsykologisk undersökning före och efter studien. Efter en period av 6 månader, har frivilliga som konsumerade fröna inte visa mer mineralbrist och hade också en förbättring av kognitiv funktion.

Forskaren Bárbara Cardoso förklarade att det finns ett förhållande mellan mängden selen i kroppen, och oxidativ stress, för fall av CCL, ett tillstånd som föregriper, till exempel, förekomsten av Alzheimers sjukdom. Hon rapporterar att när vi åldras, nervceller börjar producera mer fria radikaler under kraft syntes våra antioxidant försvar också blir ineffektiv.

7) Den Brasilien mutter är kopplad med matsmältningssystemet

Fördelarna med paranötter för Matsmältningssystemet inkluderar en förbättring av dess funktionalitet, underlättar peristaltiken som är enheten för att skjuta livsmedlet och förbättrar absorptionen av näringsämnen, såväl som en preventiv effekt mot förstoppning och även cancer kolon. Utsädes fibrer är ansvariga för dessa aktiviteter.

Varning!

  • Undvik överdriven konsumtion av frön. För vuxna rekommenderas ett dagligt intag av 55 mikrogram selen, med ett tak på värdet av 400 mikrogram. Detta innebär att äta bara en mutter per dag är tillräckligt för att tillgodose behoven hos den mänskliga kroppen. Överskott selen är giftigt för kroppen och kan orsaka trötthet, håravfall, sköra naglar, hudutslag, illamående och kräkningar.
  • Allergiska mot nötter kan inte konsumera dem.
  • Paranötter kan ha små mängder av radium, ett radioaktivt grundämne, som fångas av de omfattande rötterna av kastanjeträd. Även om innehållet i nötter radio kan vara högre än koncentrationerna av det i andra livsmedel, är det troligt att en stor del av den inte absorberas av kroppen.
  • På grund av fuktighetsbetingelser, torkning och lagring, paranötter de som produceras i Brasilien är föremål för kontaminering med aflatoxiner, karcinogener som produceras av vissa svampar av släktet Aspergillus. Medan i Brasilien den maximala mängden aflatoxin tillåts är 10 delar per miljard i Europa tolerera upp till 4 delar per miljard (och beroende på land och typ av aflatoxin gränsen är ännu lägre). Som ett resultat av detta har EU begränsat importen av brasilianskt frön. Studier indikerar att tillämpningen av metoder som optimerar produktionsprocessen, från reduktionen av lagringstiden till bearbetning, minska mängden av aflatoxiner i nötter. En forskare vid Embrapa Daniela Bittencourt rapporterar att på grund av bolivianer har investerat mer i kvaliteten på muttrarna översteg de vårt land i exporten.
  • Fördelarna med paranötter är mer uppenbar om du konsumerar osaltat.

Vad tyckte du om fördelarna med paranötter? Nu när du vet vad den gör och vet dess egenskaper, kommer den att innehålla det mer på sin meny? Kommentera nedan!