13 Fördelar med Basil – för servering och egenskaper

basilika

konsumtion Basil alltmer förknippad med ett antal hälsofördelar. Men vad är basilika? Vad är dess egenskaper fitness och hälsa? Utöver sin kulinariska funktion som en krydda som ofta används i många livsmedel, skyddar också kroppen att bakterieangrepp, stimulerar minnet, förbättrar hudens och vision och lindrar stress. Känd sedan antikens Grekland, kryddan utför också funktioner avgiftande, antiseptiska och hjälper till att återställa kroppen från alla typer av infektion.

1. Behandling av förkylningar

En av fördelarna med basilika är en förbättring av immunsystemet. Dess blad används för att behandla förkylningar. Det rekommenderas att tugga dem för lindring av förkylningar och influensa. Starka antibiotiska basilika egenskaper skydda kroppen mot bakterier och infektioner orsakade av dem.

2. Hosta Relief

Basil ingrediensen är sirap och slemlösande. nacksmärta kan också lindras med en gurgla med kokt vatten till växtblad. Örten är också effektivt för andra andningsproblem såsom astma och bronkit.

3. förbättra immunförsvaret

Förbättringen av immunsystemet är också en av de basilika fördelar. Studier visar att olika kemiska komponenter av växten ökar produktion av antikroppar upp till 20%. Genom att stärka immunförsvaret anläggningen skyddar mot astma, allergier, artrit, cancer, förkylningar och influensa. För bästa resultat är det rekommenderat att föredra färska blad och inte torr.

4. Anti-stress

Basilika bladen också identifieras genom att minska stress. Experter rekommenderar att tugga 10 till 12 blad av basilika två gånger om dagen, för att förebygga stress och problem som härrör från denna onda.

5. Förbättrar Vision

Vitamin A finns i basilika har antioxiderande egenskaper, till stor nytta för ögat hälsa. Endast färsk basilika 100g motsvarar den rekommenderade dagliga dosen av vitamin A i kroppen.

6. Förbättra huden

Andra fördelar med basilika är att förhindra uppkomsten av akne och påskynda sårläkningsprocessen i huden. Din extrakt hjälper till att eliminera de bakterier som finns i dermis, vilket resulterar i igensättning av porerna, den främsta orsaken till acne.

Basilika egenskaper minskar hudinflammation och används för att behandla andra problem såsom ringorm, psoriasis och insektsbett. Örten anses utmärkt förebyggande och behandling av hudcancer.

7. Förbättrar munhälsan

Studier visar att Basil egenskaper är också effektiva i kampen mot dålig andedräkt och tandlossning.

8. Eliminerar njursten

Basilika har kraftfull effekt på njurfunktionen. För att optimera kroppen indikerade förbrukningen av 6 färska blad med vatten fasta. För dem som lider av njursten är bra att blanda saft utvinns ur basilika med honung och ta blandningen dagligen i ca 6 månader. Förfarandet underlättar avlägsnandet av njursten genom urinen. Anläggningen är också fördelaktigt för att läka olika urinvägsproblem.

9. Behandla magproblem

Basil konsumtion är också bra för matsmältningssystemet. Juicen utvinns ur bladen kan behandla magsmärtor eller kramper. Din te används också för att behandla andra vanliga magproblem, såsom förstoppning, matsmältningsbesvär, och syrabatterier. Dess medicinska egenskaper hjälper också att läka magsår och magsår, och förbättra leverfunktionen.

10. Huvudvärk Relief

En annan av fördelarna med basilika är ett muskelavslappnande medel funktion. Anläggningen kan tuggas, intas som te eller användas som olja direkt in i kroppen för att lindra spänningar i musklerna och huvudvärk.

11. Kardiovaskulära systemet

De kraftfulla antioxidantföreningar som finns i ört hjälp för att sänka kolesterolnivåerna och minska risken för att utveckla kranskärlssjukdom. Basil egenskaper som magnesium hjälp avslappnande muskler och förbättra blodflödet i kroppen.

12. Andningssystem

Örten främjar också luftvägsproblem, eftersom det bidrar till att förbättra prestanda i lungorna. De eteriska oljor av basilika är bra att bota bronkit och trängsel i lungorna. Anläggningen är också mycket användbar vid behandling av tuberkulos.

13. Nervsystem

Att förbättra hjärnans funktion är ännu ett av basilika fördelar, eftersom det normaliserar signalsubstans nivåer i hjärnan. Din extrakt fungerar som en hjärna tonic och hjälper vässa minne.

Vilka fördelar Basil tjäna mer för att hjälpa din hälsa? Du brukar använda det ofta i dina måltider? Kommentera nedan!