Sötpotatis gödning eller ner i vikt?

sötpotatis

Om du försöker gå ner i vikt genom att skära kalorier, lägga sötpotatis i din kost kan hjälpa dig att få mer näring. Även om en sötpotatis innehåller endast cirka 112 kalorier, ingen av dem fett, har 2 gram protein och över 100% av din rekommenderade dagliga dosen av vitamin A, ett näringsämne som hjälper dina ögon, ben och immunsystemet hålla sig frisk .

kolhydrater

Varje kopp sötpotatis ger dig 28 gram komplexa kolhydrater, enligt Jordbruksverket. Man skulle kunna tro att sötpotatis så gödning, men har färre kalorier, långsamma absorberande kolhydrater och många näringsämnen, sötpotatis du gå ner i vikt genom att ge extra energi och att du bränner fler kalorier mellan måltiderna. Den kolhydratinnehållet hjälper hjärnan att producera glukos, som kan hålla dig alert och energisk, undvika letargi som ofta följer viktminskning regimer.

Lågt glykemiskt index

Sötpotatis har ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att den inte orsakar spikar i blodsockernivåer. Dieter som innehåller sötpotatis och andra livsmedel som har ett lågt glykemiskt index hjälp gå ner i vikt. Den lågt glykemiskt sötpotatis stabiliserar ofta sockernivåer i blodet och är fortsatt god. Håll socker nivåer friskt blod hämmar koncentrationen av bukfett. Detta beror på att sockernivåer instabil blod vanligtvis leder till insulinresistens, en fetma prekursor.

Se även: Fördelar och Batat recept för viktminskning

Vatten Hög halt

Slutligen förlorar sötpotatis vikt på grund av alltför stor mängd vatten finns i sin förening. Med undantag av ben och fett är kroppen består nästan huvudsakligen av vatten, så det är ingen överraskning att det reagerar positivt när du äter mat som innehåller stora mängder vatten. Som fibrerna upptar vatten mycket utrymme i magen. Så äter livsmedel som innehåller mycket vatten som sötpotatis kommer att göra dig känna sig nöjd och kommer att hindra du äter för mycket och äter mellan måltiderna. Detta kommer att hjälpa både din viktminskning mål som hindrar dig att gå upp i vikt igen.

Lila sötpotatis

I USA, sötpotatis har i allmänhet en gul eller orange färg, men i Asien, lila sötpotatis är vanliga, inklusive särskilt här i Brasilien. De innehåller ämnen som kallas antocyaniner, vilka har potenta antioxiderande egenskaper. Forskarna studerade effekterna av lila sötpotatis i adipocyter eller fettceller, under 2011. De fann att extraktet orsakade en minskning av utsöndringen av leptin, ett hormon som spelar en roll i att kontrollera fettmetabolism, vilket indikerar att sötpotatis lila kan främja viktminskning och förebygga fetma.

substitutioner

sötpotatis är mångsidig och kan användas i stället för högre kaloriinnehåll. Lägg sötpotatis till en soppa eller gryta att tjockna det naturligtvis utan att lägga fettrika krämer. Tillsätt bröd att äta något sött som inte är full av fett och kalorier. Det kan ersätta stärkelse del av din måltid som ett substitut för få kalorier och många näringsämnen för potatis, pasta eller ris.

Urval och förvaring

Leta efter små eller medelstora potatisar, soft shell och omärkta. Undvik med en "skägg" white, ett tecken på att potatisen är alltför mogna och är förmodligen svårt. Även sötpotatis verkar hårda, de är ömtåliga och förstöra lätt. Ett snitt märke på ytan eller sprids snabbt förstöra hela potatis. Inte sätta dem i kylskåpet, accelererar den försämring.

Tips tillagning och servering

Att laga sötpotatis, inte skala dem. Lämna intakt bark förhindrar överdriven förlust av värdefulla näringsämnen och "håller" sin naturliga sötma. Torr och gul sort kan användas i alla recept som använder vanliga potatis. De mörkare sorter är vanligtvis sötare bakade eller kokta. Försök också att krossa dem, sätta i en souffle eller göra en paj. Placera inte socker, eftersom som med någon mat, gödning sötpotatis när det tillför en hel del onödiga kalorier genom socker.

referenser

  • Academy of Nutrition och dietetik: Vad är Fiber?
  • USDA Nutrient Database: Sweet Potato
  • Institutionen för livsmedelsvetenskap och näringslära, Pusan ​​National University, Busan, Korea: Anti-fetma och antioxidativa effekter av lila sötpotatis extrakt i 3T3-L1 adipocyter in vitro

Det ändamål som du redan har inkluderat sötpotatis i din kost? Tror du att gödning sötpotatis eller gå ner i vikt? Vi har haft betydande resultat? Kommentera nedan!