12 Fördelarna med Papaya – för servering och egenskaper

papaya

Det är inte konstigt att papaya kallades "frukten av änglarna" av Cristóvão Colombo erövrare. Hennes söta och uppfriskande smak, dess mjuka konsistens och vibrerande orange massa är attraktiva för ögat och gommen.

Papaya är en naturlig källa till vitaminer och mineraler och kan oerhört gynna hälsa och vitalitet i vår kropp, eftersom det är mycket hälsosam.

Bland fördelarna med papaya för hälsan kan lista stöd matsmältningen, immunförsvaret och hjärthälsa, bland många andra.

papaya Egenskaper

Förutom den utsökta smak och färg i solen i tropikerna, finns det ett antal av papaya hälsofördelar för dem som konsumerar det. Frukten är en rik källa av näringsämnen.

Papaya har antioxidanter såsom karotenoider, flavonoider och vitamin C; B-vitaminer, folsyra och pantotensyra; och mineraler kalium, magnesium och koppar, och fiber. Tillsammans utgör dessa näringsämnen främja hälsan hos hjärt-kärlsystemet och också ger skydd mot tjocktarmscancer. Den innehåller också matsmältningsenzym papain, som används för behandling av idrottsskador, trauma och allergier.

Många studier tyder på att ökad konsumtion av vegetabilier som papaya minskar risken för fetma, diabetes, hjärtsjukdomar och ger andra fördelar som frisk hud och hår, ökad energi och minskad vikt.

Näringskomposition av papaya

Ett medium papaya Papaya har cirka 120 kalorier, 30 gram kolhydrater (inklusive 5 gram fibrer och 18 gram socker) och 2 gram protein.

Papaya är en utmärkt källa till C-vitamin och en enda genomsnittlig frukt kan ge dubbla dagliga behoven i vår kropp.

Frukten är en bra källa för folinsyra, vitamin A, magnesium, koppar, pantotensyra och fiber. Den har också B-vitaminer, alfa och beta-karoten, lutein och zeaxantin, vitamin E, kalium, vitamin K och lykopen, den kraftfulla antioxidant oftast förknippas med tomater.

Egenskaper hos frön och papaya blad

Forskning som utförts av US Department of Agriculture visade att papaya frön är rika på fett och protein och kan vara en bra källa till kalcium, magnesium och fosfor.

Fröna är också indicerat för kontroll av parasiter i tarmen.

På grund av dess höga halt av fett, råder forskare konsumerar papaya frön sparsamt. En portion papaya frön två skedar är ekvivalent med en proteindel.

När det gäller te eller saft av papaya blad, finns det fortfarande lite forskning som styrker dess effekt och säkerhet, men många människor, särskilt i Indien och Malaysia tar det för att öka deras blodplättar när de påverkas av feber orsakad av denguefeber. Vissa läkare tror också att papaya blad juice kan få för att undvika behovet av trombocyter transfusion i svåra fall.

12 fördelar med papaya för hälsan

Här är hur papaya egenskaper ger fördelar för hälsa och fitness. Så, vad är papaya ändå?

1. Konsumera papaya förhindrar illamående och hjälper vid behandling av förstoppning

Ta papaya juice och äta mogen frukt hjälper matsmältningen. Närvaro av folsyra, vitamin C och vitamin E i papaya förhindrar också illamående eftersom de producerar en stärkande effekt i magen och tarmarna.

Fibrerna papaya ge fördelar såsom ökad tarmrörelser, förbättrad evakuering och avlastningspassage av avföring, vilket minskar effekterna av förstoppning.

2. Skyddar mot hjärtsjukdomar

Äta papaya kan vara mycket användbar för förebyggande av åderförkalkning och hjärtsjukdomar. Frukten är en utmärkt källa till antioxidanter, vitamin C och vitamin A. Dessa näringsämnen bidrar till att förhindra oxidation av kolesterol. När oxiderat kolesterol kan följa och ansamlas på väggarna i blodkärlen och bildar farliga plack som så småningom kan leda till hjärtinfarkt eller stroke.

Papaya är också en bra källa till fiber, vilket kan minska förhöjda kolesterolnivåer.

Folsyra finns i frukt tjänar till att göra omvandlingen av homocystein till ett ämne som kallas godartade aminosyror såsom cystein eller metionin. Om oomvända kan homocystein direkt skada blodkärlens väggar och om dina nivåer blir för hög, anses det en betydande riskfaktor för hjärtinfarkt eller stroke.

3. stödjer immunsystemet

Vitamin C och vitamin A, som är utvecklade i kroppen från beta-karoten, närvarande i överflöd i papaya, är nödvändiga för en väl fungerande av immunsystemet. Förebyggande av smittsamma sjukdomar som återkommande earaches, förkylningar och influensa, bland andra, är därför mer en del av papaya fördelar för vår hälsa.

Immunsystemet fungerar som en sköld mot olika infektioner som kan göra dig riktigt sjuk. En enda papaya kan täcka mer än 200% av dagsbehovet av vitamin C, vilket gör det utmärkt för att bygga ett starkare immunförsvar.

4. Fungerar som antiinflammatoriska

Papaya innehåller flera specifika enzymer som smälta proteiner, inklusive papain och kymopapain. Dessa enzymer tjänar till att bidra till att minska inflammation och förbättra läkningen av brännskador. Också, papaya hittas i antioxidanter, inklusive vitamin C och betakaroten, är bra för att minska inflammation.

Dessa egenskaper förklarar varför människor med sjukdomar som förvärras av inflammation, såsom astma, artros och reumatoid artrit, oftast mår bättre när de äter papaya.

5. Skydd mot makuladegeneration

Makuladegeneration är en ögonsjukdom åldersrelaterad och är den vanligaste orsaken till synnedsättning hos äldre vuxna. I detta tillstånd, degenererat okulära celler, vilket resulterar i dimsyn och kan orsaka blindhet.

Det Papaw fördelar för att minska risken för att utveckla makuladegeneration grund av närvaron av beta-karoten antioxidant, som ansvarar för den orange färgen på frukten. Liksom morötter, bidrar papaya att förbättra ögonhälsa och syn kvalitet.

Enligt en studie publicerad i Archives of Ophthalmology, kan användningen av tre eller flera dagliga portioner frukt minskar risken för åldersrelaterad makuladegeneration (AMD).

I en studie med mer än 100.000 kvinnor och män, forskare utvärderat effekten av konsumtionen av frukt och grönsaker som innehåller karotenoider antioxidanter hos patienter och följde den tidiga utvecklingen av macular degeneration i den allvarligaste formen av sjukdomen i samband med blindhet. Resultaten visade att fruktintag var definitivt skyddande mot den allvarliga formen av denna sjukdom som förstör vision.

6 kan skydda mot reumatoid artrit

Medan en studie föreslår att höga doser av C-vitamin tillskott kan orsaka artros, en form av degenerativ artrit, en annan indikerar att konsumtion av livsmedel rika på C-vitamin, såsom papaya, kan skydda mot polyartrit, reumatoid form av artrit som det handlar om flera leder.

Forskning har visat att kymopapain är ansvarig för fördelarna med papaya på kontroll av reumatoid artrit och artros.

7. hjälper lägre kolesterol

Papaya är rika på fibrer, C och antioxidanter som förhindrar ansamling av kolesterol i artärerna vitamin. ackumulering av kolesterol kan helt blockera artärer, vilket orsakar olika sjukdomar i hjärtat och kärlsystemet.

8. hjälpa dig gå ner i vikt

Papaya är en frukt som inte kan saknas i kosten som planerar att gå ner i vikt. Den har färre kalorier, har en avsevärd mängd fibrer som hjälper till att kontrollera hunger och har egenskaper som ger papaya förmåner fungerande i tarmen.

9. Det är bra för diabetiker

Även om papaya är naturligt söt, den har låg sockerhalt (8,3 g papaya skära i ett glas). Denna egenskap gör frukten ett utmärkt val för diabetiker. Vitaminer och fytonäringsämnen att det har förhindra utvecklingen av hjärtsjukdomar till följd av diabetes.

Dessutom kan personer som har diabetes äta papaya som en förebyggande.

10. förhindrar tecken på åldrande

Hälsosamma vanor som att äta en papaya kan dagligen bromsa åldrandeprocessen. Papaya är rik på vitamin C, vitamin E och betakaroten som antioxidanter som skyddar huden från fria radikaler, vilket minskar förekomsten av rynkor och torr hud.

11. Främjar hårväxt

Förutom att upprätthålla frisk hud, är de flesta av fördelarna med papaya dess betydelse för hälsan av hår. Vitamin A i sig används i produktionen av talg, en förening som är avgörande för att upprätthålla jämna, glänsande och hydratiserad hår. Extern tillämpning av papaya extrakt i hårbotten kan hjälpa dig att bli av med mjäll, som orsakar håravfall hos många människor.

De näringsämnen som finns i papaya hjälp förhindra håravfall och har egenskaper som driver tillväxt och förstärkning av trådarna.

12. Det kan förebygga cancer

Papaya är rik på antioxidanter, fytonäringsämnen och flavonoider som hindrar cellerna att skador genom inverkan av fria radikaler. En studie från Harvard School Health Department visade att betakaroten, som finns i överflöd i papaya, skyddar mot prostatacancer och agerar mot tillväxt av tjocktarmscancer.

Fibrerna som finns i papaya har även möjlighet att binda till cancerframkallande toxiner i kolon och hålla dem borta från friska celler. Dessutom, folsyra, vitamin C och vitamin E har också förknippats med en minskad risk för koloncancer.

Öka intaget av dessa näringsämnen genom konsumtion av papaya är en särskilt bra attityd för personer som löper risk för tjocktarmscancer.

regelbundet äter frukter rika på lykopen, såsom papaya, kan avsevärt minska risken för en man att utveckla prostatacancer, visar en studie publicerad i Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition, en näring asiatiska tidskrift.

I studien ingick 130 patienter med prostatacancer och 274 på sjukhus kontrollfasen, och fann att de som konsumerade frukter och grönsaker som är rika på lykopen, som tomater, aprikoser, grapefrukt, vattenmelon, guava och papaya, var 82% mindre risk att har prostatacancer jämfört med dem som inte konsumera dem.

Undersökningen föreslog också att konsumtionen av grönt te samtidigt med livsmedel rika på lykopen resulterade i en skyddande effekt ännu starkare hos män.

Tips för bättre utnyttjande av papaya i beredningen av måltider

Här i Brasilien är traditionellt konsumera ren mogen papaya, vitamin eller fruktsallader, men vet att det fungerar även användas på andra sätt.

Efter tvättning av frukt, skär den på längden och boka frön, försöka klämma citronsaft innan du äter frukten.

Även om de flesta människor kasta frön, vet att de är ätliga, har en kryddig smak och också föra fördelarna med papaya för hälsan. De kan tuggas eller blandas i sallader och såser för att ge en kryddig smak.

I Mexiko är skivad papaya blandas med koriander, ingefära och jalapeno peppar för att göra en kräm de tjänar att äta med räkor och andra skaldjur.

I vissa asiatiska länder papaya är slagen i en mixer med jordgubbar och yoghurt och fungerade som en kall soppa att starta en måltid.

I Thailand är mer grön papaya skivas tunt och kryddat med citron, salt, olivolja och mynta och serveras som en sallad.

Eventuella allergiska reaktioner

Latexen är en substans som utvecklar naturligt i papaya och används kommersiellt som ett mjukmedel för köttet, vid tillverkning av olika kosmetika för huden och i vissa tuggummin.

Men om en person är allergisk mot latex, det kan eventuellt också vara allergisk mot papaya.

Såsom avokado och banan, papaya innehåller ett ämne som kallas kitinas, ett enzym syndrom associerat med allergi mot latex frukt.

Även om inte ett vanligt fenomen, forskning visar att kitinas orsakar allergisk reaktion att reagera med de naturliga latex frukter i individer utsatta för sådana.

Vad tyckte du om fördelarna med papaya? Nu när du vet vad den gör och vet dess egenskaper, kommer att inkludera det mer på sin meny? Kommentera nedan!