Sötningsmedlet sukralos gör det onda?

sukralos

Övervikt är inte längre ett rent estetiskt problem och så småningom blev en folkhälso fall. Vi nådde hälften av det andra decenniet av det 21-talet med skrämmande siffror med anknytning till fetma. Inte mindre än 2,1 bilhões- eller 30% - av världens befolkning är överviktiga.

Det är därför uppenbart att behovet av att inta mindre socker, antingen genom en lägre förbrukning av bearbetade livsmedel (tomatsås, bröd, majonnäs), antingen genom att minska den mängd som används för att söta drycker och desserter framställda.

En av de mest effektiva sätten att minska överdriven konsumtion av strösocker har varit användningen av sötningsmedel, substanser som förlänar en söt smak men innehåller nästan inga kalorier.

Bland ett antal typer av sötningsmedel finns till försäljning, har sukralos fått stor uppmärksamhet både för sin adoçante- potential som är cirka 600 gånger större än socker som den uppenbara säkerhet ämnet.

Detta är dock inte undanta vissa kontroverser, eftersom många människor fortfarande har tvivel om sötningsmedlet sukralos är dåligt eller inte. Det skulle vara en mindre farlig alternativ för hälsan än andra sötningsmedel?

Vad är Sucralose

sötningsmedel sukralos som är

Sukralos är ett artificiellt sötningsmedel erhållet från det konventionella bearbetningsbordssocker (erhållen från sockerbetor eller sockerrör). Till skillnad från socker, dock sukralos inte bryts ner av kroppen och tjänar inte som en källa för energi.

Genom en serie steg av tre vätesyregrupper av sackaros ersättas med tre kloratomer, och sukralos Resultatet är en extremt söt substans och har smaken av socker, men som innehåller praktiskt taget inga kalorier.

upptäckt

Samt en mängd andra stora upptäckter på senare tid har sukralos blivit känt nästan av en slump. Enligt rapporter, 1976 en utländsk student som hjälpte i forskning vid Kings College London misstog en order på hans då handledare, professor L. Hough.

Hough forskade potentiella industriella tillämpningar till sackaros, socker extraherats från sockerrör och sockerbetor, och vissa derivat av kolhydrater som framställts i laboratoriet.

Ett av dessa derivat som erhållits från sackaros var just triklor-sackaros, en typ av sackaros som bildas från tillsatsen av tre kloratomer. Vid utfrågning av hennes tränare bör testa (från engelska "test") ämnet, den unge studenten förväxlas med språket och förstod att bör försöka ( "smak") den nya formuleringen.

Resten är historia, som den påstådda förvirring ledde till upptäckten av en av de sötaste ämnen som människan känner till.

Sukralos sötningsmedel är naturligt?

sukralos

Även sockerderivat, är sötningsmedlet sukralos inte naturligt, eftersom den har en kemisk struktur som inte finns i naturen.

För några år sedan var bland annat produkttillverkare i USA behandlas med slogan "Tillverkad av socker, så det smakar som socker." Uttalandet skulle innebära att produkten är naturligt, som inte återspeglar verkligheten.

Parollen slutligen ändras till "är gjord av socker. Det har socker smak. Men det är inte socker. "

Kalorier från Sucralose

Det är just för att inte erkänns av kroppen att sötningsmedlet sukralos inte gödning, eftersom kroppen inte kan absorbera vad de vet.

Detta gör sukralos kalori praktiskt taget frånvarande, eftersom ämnet passerar nästan intakt genom matsmältningssystemet. Om det absorberades sukralos förbi en metabolization process och skulle inte längre vara "noll kalorier".

Fördelar med Sucralose

Den mest uppenbara fördelen med sukralos är precis dess energivärde, vilket gör det till ett intressant alternativ för dem som behöver minska konsumtionen av socker, men kan inte göra utan den söta smaken.

När en del av ett närings utbildningsprogram hjälper sukralos gå ner i vikt och kan vara en viktig allierad i kampen mot fetma.

För jämförelse, en burk läsk innehåller i genomsnitt 54 gram socker eller motsvarande 11 (!) Dospåsar. Eftersom samma med sukralos sötad dryck innehåller noll kalorier, välja diet version av kylvätska kan resultera i nästan 20 kg (med tanke på konsumtion av en burk läsk varje dag på året) mindre socker för kroppen att metabolisera.

Jämfört med några av de vanligaste typerna av sötningsmedel på marknaden, har sukralos följande fördelar:

 • Lämnar ingen eftersmak lika skarp;
 • Sötar mer med en mindre mängd produkt;
 • Det kan värmas utan att presentera förändringar i smak,
 • Det anses hittills säkraste konstgjorda sötningsmedel till salu.

Sötningsmedlet sukralos är dåligt eller är det säkert?

Låt oss titta på båda sidor av frågan, med hänsyn till vetenskapliga studier som genomförts under de senaste 30 åren.

- sötningsmedlet Sukralos gör inget ont - Argument

Den första punkten att notera i diskussionen att sukralos sötningsmedel är dålig eller inte är det faktum att, som namnet antyder, är alla konstgjorda sötningsmedel hanteras i laboratoriet, och därför ingen av dem är exakt naturligt.

Med detta i åtanke och med tanke på att stora märken har dykt upp i USA, vi vet att de alla får saluföras efter godkännande av FDA, den amerikanska tillsynsmyndighet känt för sin höga noggrannhet i analysen av nya ämnen.

Att släppas av FDA för marknadsföring, har sukralos tillverkarna tvungna att hänvisa till regeringen kroppen mer än 100 studier styrker säkerhet ämnet.

Vad dessa studier säger att säker frisättningen av sukralos för kommersiellt bruk:

 • ämnet är inert, dvs inte absorberas och inte stör vår normala metaboliska processer;
 • Sukralos har inga kända biverkningar;
 • Det är inte giftig,
 • Det stör inte kolhydratmetabolism;
 • Den kan användas av diabetiker eftersom deras användning inte orsakar förändringar i glukos- och insulinnivåerna i blodet på kort sikt.

För närvarande sötningsmedlet släpps för användning i mer än 80 länder och har också godkänts av den vetenskapliga kommittén europeiska livsmedel (SCF) och Världshälsoorganisationen. Användningen av sukralos stöds också av American Diabetes Association och Nutrition Academy och diabetes.

I själva verket, en stor del av den forskning som utvecklats under de senaste årtiondena pekar på en säker substans och som ger ingen större hälsorisker även om de används regelbundet.

En av dem, som publicerades i tidskriften Food and Chemical Toxicology, säger att det har funnit tecken på några negativa hälsoeffekter till följd av frekvent användning eller långvarig sukralos även rekommenderade maximala koncentrationer.

En annan granskning publiceras av SCF slutsatsen att sötningsmedlet sukralos är säkert för mänsklig konsumtion och inte orsaka infertilitet, cancer, skador på immunsystemet eller påverka sockernivåer i blodet.

Men som vi ska se nedan finns det forskare som ifråga några av dessa påståenden, särskilt av arten av dessa studier.

- sötningsmedlet Sukralos gör det onda - Argument mot

Huvudargumentet mot sukralos av det vetenskapliga samfundet är att, med undantag för två studier som faktiskt utvecklades hos människor, har resten av mer än 100 forskning på uppdrag av sukralos tillverkare utformats med gnagare i kontrollerade situationer.

Med andra ord, en stor del av vad som är känt om sukralos undersöktes i möss, inte människor som utsätts för sötningsmedlet dagligen. Och det är just här som får en del av kontroversen om säkerheten för sukralos.

Alla studier som syftar till att undersöka eventuella biverkningar av sukralos hälso har gjorts med hänsyn till en kort tid, så det är inte känt vad som är effekten på hälsan hos regelbunden användning av sukralos efter 10 eller 20 år.

STUDIER:

Kolla in några av de större studier som ifrågasätter säkerheten för sukralos:

- Sukralos och diabetes

En av studierna citerade oftast av dem som säger att sötningsmedlet sukralos ont publicerades 2008 i Journal of Toxicology and Environmental Health. Även utvecklats med möss, forskning fann tecken på att den frekventa användningen av sukralos kan bidra till uppkomsten av fetma, hindrar upptaget av vissa mediciner och även eliminera en del av de "goda" bakterier i tarmen.

- Sukralos och glukos

En av de senaste studierna ifrågasätter säkerheten för sukralos publicerades 2013 av italienska forskare inom Diabetes Care och drog slutsatsen att, i motsats fortplantas, kan sötningsmedlet effektivt orsaka förändringar i blodsockernivåerna.

I forskning som utförs med 17 obese icke-diabetiska patienter, forskare analyserade svaret av volunteers till ett glukostoleranstest i två situationer. Den första, omedelbart efter konsumtion av sukralos, och för det andra efter det rena vattenintaget.

Resultaten visade att när vattnet orsakade ingen förändring i glukosnivåer, orsakade sukralos intag en ökning av koncentrationen av både glukos och insulin i blodplasma.

- Sukralos och leukemi

Italien kom också en djurstudie som leds av Dr. Morando Soffritti av Ramazzini Institute, och den här gången resultaten visade ett samband mellan konsumtion av sukralos och utveckling av leukemi. Enligt Dr Soffritti, desto högre sötningsmedlet konsumtion av djur, desto större var risken för leukemi.

Fördelar och nackdelar med sukralos

Låt oss sammanfatta de viktigaste fördelarna och nackdelarna med sukralos enligt vetenskapliga bevis tillåter oss att så långt konstatera:

- Fördelar

 • Det kan vara en viktminskning allierad
 • Inte orsaka tandproblem som vissa sötningsmedel
 • Den stöder höga temperaturer och kan användas i recept som kommer att skjuta
 • Den lämnar ingen eftersmak som vissa andra sötningsmedel ämnen
 • Det finns inga entydiga studier som anknyter sukralos till hälsorisker på lång sikt

- Nackdelar

 • Det är inte naturligt som Stevia
 • Det är möjligt att ändra glukos och därmed öka aptiten och suget efter sötsaker
 • Regelbunden konsumtion kan vara förknippad med en ökad risk för cancer
 • Närvaron av klor i formeln sötningsmedlet kan orsaka toxicitet för organismen och leda till utveckling av vissa cancerformer
 • Det är förknippat med uppkomsten av huvudvärk och migränanfall

analys

Sackaros är en av de testade runt om i världen som den är idag en av de mest konsumerade sötningsmedlet runt om i världen ämnen. Detta faktum i sig skulle vara tillräckligt för att fånga uppmärksamheten hos konkurrenter, som skulle vara den första att ifrågasätta säkerheten för sukralos för att minimera förlusten av en generös bit av marknaden.

Och som faktiskt har inträffat, eftersom en del av studierna att uppmärksamma riskerna för sötningsmedlet sukralos hälsa var sponsrade av sockerproducenter föreningar. Det kan dock hävdas att en del av de studier som gynnar sukralos även stöds av ämnet tillverkarna.

Å andra sidan, som vi såg ovan, den enda humanstudie att relatera mer direkt till sukralos med hälsorisker med deltagande av endast 17 personer, statistiskt otillräcklig för större slutsatser.

Dessutom är frågan här inte bara att jämföra sukralos med idel sukralos och socker. Om du måste välja, är det tydligt att den ideala är att ta te eller kaffe ren, men mellan sockra dem med socker och sötningsmedel, hålla fast vid den senare.

Kortfattat: sukralos är tydligen säkrare än sackarin och aspartam, och kan användas som socker ersättning i dieter för att kontrollera fetma och diabetes.

Det faktum att ingen studie har hittills kunnat slutgiltigt bevisa att sukralos inte skadar leder verkligen oss att dra slutsatsen att sötningsmedlet kan konsumeras regelbundet.

Å andra sidan, var de studier som nämns ovan utvecklats av allvarliga institutioner och kan inte ignoreras. Förslaget är att väga för- och nackdelar av sötningsmedlet sukralos och konsumera med måtta.

Vem utnyttjar någon medicin eller om du går igenom en del sjukvård, är vägledning för att prata med en expert innan regelbunden användning av sukralos.

Mängd av sukralos

mängd av sukralos

Det finns ingen "optimal dos" av sukralos som du kan ta varje dag, men den europeiska tillsynsmyndighet indikerar ett dagligt intag av 1,5 mg av sukralos per kg kroppsvikt.

Det vill säga en 70 kg vuxen skulle förbruka upp till 105 mg sötningsmedel utan att sätta sin hälsa på spel.

Ytterligare referenser:

 1. Diaz, M. Leticia "Sucralose: The Sugar av den nya Millennium FDA: s roll. Hindret eller Help" New Eng L. Rev. 34 (1999) :. 363.
 2. Mission, W. H. I., W. H. I. Familj, och W. H. I. experter. "Upp till debatt: Sukralos-söt liten Lies?".
 3. Mercola, Joseph. Söt Deception: Varför Splenda, NutraSweet och FDA kan vara farliga för din hälsa. Thomas Nelson Inc, 2006.
 4. Mallikarjun, Sreekanth och Rebecca McNeill Sieburth. "aspartam och risk för cancer :. En meta-analytiska omdömet" Archives of Environmental & Occupational Health just accepterade (2013).
 5. Pereira, Mark A. och Andrew O. Odegaard. "Artificiellt sötade beverages-Do de påverkar cardiometabolic Risk?" Current Atherosclerosis Rapporter 15:12 (2013): 1-6.
 6. Ma Jing et al. 104,06 British Journal of Nutrition (2010) "Effekten av det konstgjorda sötningsmedlet, sukralos, på små intestinal glukosabsorption hos friska försökspersoner." 803-806.
 7. Maganti, brahmini, et al. "ANDS Myter Fakta om aspartam och Sucralose: en critial granskning." International Journal of Research in Ayurveda & Pharmacy 3.3 (2012).
 8. Qin X. Vad fick Canada blivit ett land med den högsta incidensen av inflammatorisk tarmsjukdom: Kan sukralos vara den skyldige? Kan J Gastroenterol 2011; 25 (9): 511.
 9. Donia MB Abou-El-MS Masry, AA Abdel-Rahman, McLendon RE, Schiffman SS.Splenda förändrar tarmen och tarmfloran Ökar p-glykoprotein och P-450 cytokrom i hanråttor. J Toxicol Environ Health A. 2008; 71 (21): 1415-1429.
 10. Gurka MY, et al. Sukralos och hormon Påverkar glycemic svar på en oral glukosbelastning. Journal Diabetes Care 2013; 36 (9): 2530-5.
 11. Mann SW, Yuschak MM, Amyes SJ, Aughton P, JP Finn. Den kombinerade kronisk toxicitet / karcinogenicitetsstudie av sukralos i Sprague-Dawley. Food Chem Toxicol. 2000; 38 Suppl 2: S71-89.
 12. Sanningen om sukralos - NIH

Efter att ha läst alla recensioner som gjorts ovan beträffande studier och forskning, tror du att sötningsmedlet sukralos är dåligt eller inte? Tror du att det är värt att använda det? Kommentera nedan.